Programok / Családoknak, gyerekeknek


Település:
Somogy megye, Siófok

Kategória:
Családoknak, gyerekeknek


 

 

 

Aranyparti szabadstrand - Siófok

Siófokon található az Aranyparti Szabadstrand. Mindezt villák, szállodák és a magyar tenger övezi.

Bemutatkozás

Siófokon található az Aranyparti Szabadstrand. Mindezt villák, szállodák és a magyar tenger övezi. A nyüzsgő partyvárosként ismert település ezen strandja a város közepéig nyúlik el.

Vízpart

A part hossza 3,5-4 kilométer, szélessége pedig közzel 20-30 méter. A part a déli részen helyezkedik el, így sekély vízzel rendelkezik, a kisgyermekes családok körében igazán nagy népszerűségnek örvend. A part lehetőséget ad napozásra és félig homokos plázs révén a gyerkőcöknek homokozásra is. A part mellett füves terület található, mely felett hatalmas fák biztosítják az árnyékot a nap legmelegebb óráin.

Szolgáltatások

A parton megannyi büfé, étterem várja azokat akik a nap folyamán megéheznek és egy kellemes ebédre vágynak a Balaton partján. Azok számára akik szórakozásra vágynak, lehetőség van vízibicikli kölcsönzésére.

Az Aranypart legpörgősebb része az óriáscsúszdának köszönhetően a Csúszda utcánál található. Mindez vendéglátó egységekkel övezett terület, így szabadon válogathatnak a vendégek a színes felhozatal közül. Mindezek itt található a nagy népszerűségnek örvendő Bamboo Sziget Wakeboard és Vízisí Center is. Akik az este folyamán is szórakozásra vágynak, őket várja a Nagystrand Beach Club.

Megközelítés

A strandra a Beszédes József sétányról, illetve a Szent László utcáról kisebb utcákon, közökön keresztül lehetséges lejutni.  A parkolásra a környező utcákban van lehetőség. A vonattal érkezőknek sem kell nagy távot megtenniük a partig, hisz 300 méterre található a vasútállomás.
Forrás: szállás.hu