Kategória:
Életmód, egészség, Gyógynövények

Cikk írója:
Balaton Világa


Hasznos tanácsok:

3 mód, hogy akár percek alatt levidd a vérnyomásodat!

3 mód, hogy akár percek alatt levidd a vérnyomásodat!

Nagyon ijesztő, ha felszökik a vérnyomás, és komoly bajt okozhat, akár agyvérzést is. Ha nincs otthon gyógyszer, megpróbálkozhatsz ezzel a 3 titkos módszerrel, mindegyik gyorsan hat, és természetes megoldás.

1. Szotyola

Hozzávalók:
1,5 liter hideg víz
2 csésze hámozatlan szotyola (pirítatlan napraforgómag)

Így alkalmazd:
Mosd meg jól a szotyolát és tedd egy tálba. Önts rá a hideg vizet és tedd fel forrni. Ha felforrt, tedd takarékra, főzzed tovább 2 órán át. Ezután szűrd le, egy csészével igyál belőle a nap folyamán, miután kihűlt. A megmaradt levet tedd hűtőszekrénybe. Ez a szer szinte azonnal hat. Készítsd el előre, hogy mindig legyen otthon ebből a csodaszerből.

2. ECET

Ha a magas vérnyomás gyakori probléma, akkor vegyél 6 %-os ecetet (vörösborecet, balzsamecet) és tarts belőle otthon. Ezt a módszert csak akkor kell alkalmazni, ha a vérnyomás túlságosan felszökik. Egy pamut ruhára önts ecetet, terítsed le a földre és mindkét lábbal, mezítláb állj rá. Közben ugyanilyen törülközővel dörzsölgesd a nyakadat is hátul. A magas vérnyomás gyorsan lemegy.

3. HAGYMA

A következő megoldás is akkor hasznos, ha sokszor fellép a magas vérnyomás. Előre készítsed el az alábbi szert: egy közepes hagymát vágj félbe, tegyed egy pohárba, önts rá hideg vizet és hagyd állni 24 órát. Másnap reggel éhgyomorra ki kell inni a pohárban maradt vizet (természetesen a hagymát vedd ki) és ez véd a nap folyamán.


 
 
 
 
 
 Ui.Természetesen, ha gyakoriak a panaszaid, mindenképpen konzultálj orvosoddal!
A kezeletlen magas vérnyomás veszélyes lehet!