Programok / Családoknak, gyerekeknek


Település:
Somogy megye, Siófok

Kategória:
Családoknak, gyerekeknek


 

 

 

Ezüstpart szabadstrand - Siófok

A strand déli partrész révén igen kedvelt kisgyermekes családok körében.

Bemutatkozás

Siófok városában található a Balaton egyik legkedveltebb ingyenes strandja, az Ezüstpart. Zamárdi irányába terült el a partszakasz, mégpedig 3 kilométer hosszan, mely a Deák Ferenc sétánytól indul. A város partvonalát két szakaszra lehet osztani: nyugatra találhat a Sió csatornától az Ezüstpart néven ismert partszakasz, keletre pedig a partyk kedvelőinek egyik közkedvelt helye, az Aranypart.

Vízpart

A strand déli partrész révén igen kedvelt kisgyermekes családok körében, hiszen a víz lassan mélyülő, így a legkisebbek is teljes biztonságban fürdőzhetnek. A part rendelkezik egy rendkívül jól kiépített zöldterülettel, melyen gond nélkül napozhatnak a barnulni vágyó strandolók. A vízbe lépcsőkön keresztül lehet besétálni, mely teljesen biztonságos, iszapmentes.

Szolgáltatások

Azok számára is tökéletes választás ezen strand, akik a nyári melegben is aktívan szeretnék tölteni a napjaikat. Mindehhez lehetőséget nyújtanak a homokos röplabdapályák, teqball asztalok és lábtengópályák egyaránt. A part mentén a legkisebbek számára megtalálható egy játszótér is, így garantáltan ők sem fogak unatkozni.

Azok akik a nap folyamán megéheznek választhatnak a megannyi vendéglátóhely közül. Mivel számos büfé található meg a parton, a választék is igen széles. Ennek köszönhetően azok sem maradnak éhen, akik csak egy könnyed ebédre vágynak a forró nyári melegben. Számos vendéglátóhely, nyilvános WC és zuhanyzási lehetőség biztosítja a kellemes nyári pihenést. A fürdés mellett lehetőségünk van még vízibicikli és kajak bérlésére egyaránt.

Megközelítés

A siófoki Ezüstpart Zamárdi felé haladva a Deák Ferenc sétányon kezdődik és innen közel 3 kilométer hosszan terül el a városban. Fizetős parkoló a part mentén több helyen is kialakításra került.

Forrás: Szallas.hu